Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Terra Teatre

Fem Arts escèniques. Teatre.

  • 7
    Subscribers
  • 23.0
    monthly
  • 124.76
    total

70 anys de la mort d'ANTONI ROVIRA I VIRGILI.

Avui fa 70 anys, el 5 de desembre de 1949 va morir el nostre estimat ANTONI ROVIRA I VIRGILI a Perpinyà. Va ser enterrat al Pertús. Des de la companyia Terra Teatre volem agraïr-li les seves paraules i la seva extraordinària obra. Moltes gràcies, Rovira, per tot el que ens doneu!

JURAMENT DE L'EXILIAT
“Enmig del present desolat i tràgic, poso la meva esperança en els dies que vindran, en el dret que triomfarà, en les llibertats que es restabliran, en la llengua que persistirà. No em descoratjo, no renuncio, no deserto. I somnio en la més gran Catalunya, la més gran pel territori, la més gran per la llibertat, la més gran per la civilització. De la màxima dissort sortirà el definitiu redreçament de la nostra història, si els catalans sabem aprofitar les duríssimes lliçons que hem rebut. Treballar en tot allò que jo pugui, perquè ressorgeixi –més sòlida, més pròspera i més noble encara que abans– la pàtria caiguda. Aquest és, mentre el tren en marxa m'allunya de Perpinyà, el meu jurament de català nacional. Que tots els catalans exiliats facin i compleixin el mateix jurament i vindrà el dia que podrem alçar damunt la recobrada terra de Catalunya les nostres veus, la nostra bandera i el nostre ideal.” 
Antoni Rovira i Virgili

Terra Teatre
05 December 2019